Покана за ангажирање на експерт за поддршка при подготовка и верификација на финансиските извештаи на субрантистите

Почитувани, Задоволство ни е да Ве поканиме да учествувате во повикот за давање на поддршка при подготовка на финансиските извештаи и нивна верификација на организациите кои добија финансиска поддршка во рамки на проектот „Тренинг-Академија за новинари и медиумски работници – Т-АЈМ“. Задачите и очекувања поврзани со Вашиот ангажман се наведени…

0 Comments

Покана за ангажирање на експерт за поддршка при подготовка и верификација на наративните извештаи на субрантистите

Почитувани, Задоволство ни е да Ве поканиме да учествувате во повикот за давање на поддршка при подготовка на наративните извештаи и нивна верификација на организациите кои добија финансиска поддршка во рамки на проектот „Тренинг-Академија за новинари и медиумски работници – Т-АЈМ“. Задачите и очекувања поврзани со Вашиот ангажман се наведени…

0 Comments

Покана за ангажирање на експерт/организација за мониторинг и евалуација на субгрантистите во имплементација на своите проекти

Почитувани, Задоволство ни е да Ве поканиме да учествувате во повикот за мониторинг и евалуација на проектите кои добија финансиска поддршка во рамки на проектот „Тренинг-Академија за новинари и медиумски работници – Т-АЈМ“. Задачите и очекувања поврзани со Вашиот ангажман се наведени во Опис на надлежности (ToR) приложени кон оваа…

0 Comments

Документ за политики – јавно известување за преговорите на Северна Македонија кон ЕУ

Иницијатива за европска перспектива (ИЕП) во соработка со Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска ја презентираа публикацијата за јавни политики - Транспарентно известување на јавноста за пристапните преговори на Република Северна Македонија кон Европската Унија. На денешниот настан пред присутните, свои воведни обраќања имаа Елена Миленкоска Михаиловска претседател на…

0 Comments

Документ за политики за Транспарентно известување на јавноста за пристапните преговори на Република Северна Македонија кон Европската Унија

Во рамки на проектот “Тренинг-Академија за новинари и медиумски работници – Т-АЈМ”, спроведуван од Здружението на граѓани Иницијатива за европска перспектива (ИЕП), Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Европската федерација на новинари (ЕФЈ) изработен е документ за политики за Транспарентно известување на јавноста за пристапните преговори на Република Северна…

1 Comment

Потпишани договори со четири граѓански организации – грантисти

Вчера во Клубот на новинари, претседателката на Иницијатива за европска перспектива – ИЕП Елена Миленкоска-Михаиловска потпиша договори со четири граѓански организации, на кои им беа доделени грантови во рамки на проектот  „Тренинг-Академија за новинари и медиумски работници – Т-АЈМ“ Претходно беше објавен јавен повик за финансиска поддршка на граѓански организации…

0 Comments

Оглас за проектен офицер и проектен асистент

Здружението на граѓани – Иницијатива за европска перспектива (ИЕП) објавува јавен оглас за Проектен офицер и проектен асистент за организација, поддршка и спроведување на проектни активности, во рамки на идниот проект “Поврзување региони“ (“Bridging regions”), финансиран од страна на Делегацијата на ЕУ во Косово, преку ИПА програмата Прекугранична соработка помеѓу…

0 Comments

Завршна Конференција на ‘Младите против насилство’: Платформа за граѓанско образование и борба против радикализација во С.Македонија

Завршна Конференција на проектот " Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација - Младите против насилство" . Целта на овој настан беше промоција на неформалната Платформа на граѓански организации ,,Младите против насилство”, која е прва и единствена од ваков вид во С.Македонија. До сега Платформата има 32…

0 Comments

ИЕП работилница за „Безбедност на младите“ во гимназија Орце Николов

Претседателката на Иницијатива за европска перспектива - ИЕП одржа работилница на тема "Безбедност на младите" со учениците од СУГС Гимназија "Орце Николов". На работилницата беа опфатени актуелни теми поврзани со безбедноста на младите во училиштата, јавниот превоз и местата каде младите излегуваат и се дружат. Претседателката на ИЕП, ја спроведе…

0 Comments

Нова „Тренинг-Академија за новинари“ во Агенцијата за медиумски услуги: Зајакнување на безбедноста и интегритетот во новинарството

Денес во просториите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни и медиумски услуги беше презентирана новата „Тренинг-Академија за новинари и медиумски работници " Академијата има за цел да ја подобри физичката и дигиталната безбедност на новинарите, особено на оние што практикуваат истражувачко новинарство, да понуди  поддршка за начинот на известување за…

0 Comments

End of content

No more pages to load