Преку 3-дневен тренинг зајакнати капацитетите на членките во платформата “Младите против насилство”, на тема “Спречување на насилен екстремизам”

Во периодот од 23-25 јули, во Маврово се одржа вториот тренинг со членките на Платформата “Младите против насилство”, на тема Спречување на насилен екстремизам. Тренингот е дел од сетот на активности за зајакнување на капацитетите на граѓанските организации-членки од Скопје, Куманово, Струга и пошироко, во рамки на проектот “Платформа за…

0 Comments

Прва обука за членките на Платформата “ Младите против насилство “

Во рамки на активноста градење на капацитетите на граѓанските организации членки на Платформата “Младите против насилство” се одржа првата обука на тема “Управување со проектен циклус “. Главна цел на обуката беше на учесниците да им се обезбедат знаење и вештини за водењето на проектниот циклус, како и преку голем…

0 Comments

Состојбата со радикализација на младите во Северна Македонија, насилниот екстремизам и тероризам

За потребите на проектот изработена e основна студија со наслов “Состојбата со радикализација на младите во Северна Македонија, насилниот екстремизам и тероризам”.

0 Comments

Повик за членство во Платформата „Младите против насилство“

Проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација (Младите против насилство)“ воведува нова Платформа која ќе биде предводена од граѓански организации за граѓанско образование на млади и ќе има за цел да обезбеди, презентира и да споделува позитивни алтернативи и контра-наративи против радикализација на младите, преку нудење…

0 Comments

Протокол за информирање за случаи поврзани со насилен екстремизам и тероризам

Во рамки на проектот „Градење отпорност против насилниот екстремизам и тероризам преку зајакнати капацитети на новинари, медиуми и владини претставници” спроведуван од Здружението на граѓани - Иницијатива за европска перспектива (ИЕП), Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Институтот за мир Коница, изработена е публикација – Протокол за информирање за…

0 Comments

Упатство за професионално известување за насилниот екстремизам и тероризам

Во рамки на проектот „Градење отпорност против насилниот екстремизам и тероризам преку зајакнати капацитети на новинари, медиуми и владини претставници” спроведуван од Здружението на граѓани - Иницијатива за европска перспектива (ИЕП), Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Институтот за мир Коница, изработена е публикација – Упатство за професионално известување…

0 Comments

Одржана и третата работилница на граѓански организации во Струга

Контра-наративи и алтернативни наративи за спречување на радикализација што може да доведе до насилен екстремизам и тероризам Во рамки на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација - (Младите против насилство)” кој организацијата Иницијатива за европска перспектива го спроведува во соработка со Центарот за интеркултурен дијалог…

0 Comments

Одржана втората работилница на граѓански организации во Куманово

Контра-наративи и алтернативни наративи за спречување на радикализација што може да доведе до насилен екстремизам и тероризам Учесниците на проектот “Платформа за граѓанско образование на млади за борба против радикализација - (Младите против насилство)” ја одржаа втората работилница во Куманово на која организаторите Центарот за интеркултурен дијалог (ЦИД) од Куманово…

0 Comments

Се одржа првата работилница од предвидените три, за борба против радикализација „Младите против насилство“

Контра-наративи и алтернативни наративи за спречување на радикализација што може да доведе до насилен екстремизам и тероризам и улогата на граѓанските организации во превенција од радикализација.

0 Comments

End of content

No more pages to load